Sveikata

Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Radastėlė„ visuomenės sveikatos specialisto funkcijas atlieka JUSTĖ MEIŠTENYTĖ, tel. Nr. (8 46) 433 141, el. p. radastele@sveikatosbiuras.lt
DARBO LAIKAS
Savaitės diena | Darbo laikas | Pietų pertrauka |
Pirmadienis | 8.00–16.00 | 12.00–12.30 |
Antradienis | 8.00–14.00 | 12.00–12.30 |
Trečiadienis | 8.00–15.00 | 12.00–12.30 |
Ketvirtadienis | 8.00–18.00 | 12.00–12.30 |
Penktadienis | 8.00–14.30 | 12.00–12.30 |
Klaipėdos lopšelyje-darželyje ,,Radastėlė" yra patvirtintos šios tvarkos:
Vaikų, sergančių lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis (pvz.: cukriniu diabetu, bronchine astma ar kita), kuriems reikia vartoti vaistus pagal gydytojo rekomendacijas, vaistų administravimo tvarka
Apžiūros dėl vaikų asmens higienos tvarka
Darbuotojų veiksmų vaikui susirgus ar patyrus traumą įstaigoje ir teisėtų vaiko atstovų informavimo apie įstaigoje patirtą traumą ar sveikatos sutrikimą tvarka
Pirmosios pagalbos organizavimo tvarkos aprašas
Smurto ir patyčių prevencijos ir intervencijos vykdymo tvarkos aprašas
Nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. įsigalioja naujos rekomendacijos dėl vaikų maitinimo organizavimo. Viena iš jų – vaikams rekomenduojama neštis sveikus užkandžius į mokyklas ar darželius (įskaitant šventes ir gimtadienius) ir vengti maisto produktų, kuriais neleidžiama prekiauti mokyklos valgykloje, bufete ar maisto pardavimo automatuose.
Nepageidaujamų produktų sąrašas: | Rekomenduojama: |
• bulvių, kukurūzų ar kitokie traškučiai, kiti riebaluose virti, skrudinti ar spraginti gaminiai; • saldainiai; šokoladas ir šokolado gaminiai; • valgomieji ledai; • pieno produktai ir konditerijos gaminiai su glajumi, glaistu, šokoladu ar kremu; • kramtomoji guma; • gazuoti gėrimai; energiniai gėrimai; nealkoholinis alus, sidras ir vynas; • gėrimai ir maisto produktai, pagaminti iš (arba kurių sudėtyje yra) kavamedžio pupelių kavos ar jų ekstrakto; cikorijos, gilių ar grūdų gėrimai (kavos pakaitalai); • kisieliai; • sultinių, padažų koncentratai; • padažai su spirgučiais; • šaltai, karštai, mažai rūkyti mėsos gaminiai ir mėsos gaminiai, kurių gamyboje buvo naudojamos rūkymo kvapiosios medžiagos; rūkyta žuvis; • konservuoti mėsos ir žuvies gaminiai; strimelė (silkė), pagauta Baltijos jūroje; • nepramoninės gamybos konservuoti gaminiai; • mechaniškai atskirta mėsa, žuvis ir maisto produktai, į kurių sudėtį įeina mechaniškai atskirta mėsa ar žuvis; subproduktai ir jų gaminiai (išskyrus liežuvius ir kepenis); • džiūvėsėliuose volioti ar džiūvėsėliais pabarstyti kepti mėsos, paukštienos ir žuvies gaminiai; • maisto papildai; • maisto produktai, pagaminti iš genetiškai modifikuotų organizmų (toliau – GMO), arba maisto produktai, į kurių sudėtį įeina GMO; • maisto produktai, į kurių sudėtį įeina iš dalies hidrinti augaliniai riebalai; • maisto produktai ir patiekalai, neatitinkantys Tvarkos aprašo 3‒5 prieduose nustatytų reikalavimų. |
• daržovės, šakniavaisiai, vaisiai, uogos ir jų nesaldinti gaminiai;
|
Daugiau informacijos:
https://e-tar.lt/portal/lt/legalAct/a8d14e5046e311e8ade598b2394a491d/WFTAPqyxls